Monday, January 26, 2015

-

Penat hari-hari pura-pura tak ada apa berlaku. Penat hari-hari pura-pura aku ok. Penat hari-hari pura-pura tabah dan tuli.

Padahal dalam hati ni rasa macam ada beban seberat anak gajah.

Mungkin aku patut pergi~

Sunday, January 25, 2015

thinking out loud - Ed Sheeran



When your legs don't work like they used to before
And I can't sweep you off of your feet
Will your mouth still remember the taste of my love?
Will your eyes still smile from your cheeks?

And, darling, I will be loving you 'til we're 70
And, baby, my heart could still fall as hard at 23
And I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways
Maybe just the touch of a hand
Well, me—I fall in love with you every single day
And I just wanna tell you I am

So honey now
Take me into your loving arms
Kiss me under the light of a thousand stars
Place your head on my beating heart
I'm thinking out loud
That maybe we found love right where we are

When my hair's all but gone and my memory fades
And the crowds don't remember my name
When my hands don't play the strings the same way
I know you will still love me the same

'Cause honey your soul could never grow old, it's evergreen
And, baby, your smile's forever in my mind and memory
I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways
Maybe it's all part of a plan
Well, I'll just keep on making the same mistakes
Hoping that you'll understand

But, baby, now
Take me into your loving arms
Kiss me under the light of a thousand stars
Place your head on my beating heart
Thinking out loud
That maybe we found love right where we are

So, baby, now
Take me into your loving arms
Kiss me under the light of a thousand stars
Oh, darling, place your head on my beating heart
I'm thinking out loud
That maybe we found love right where we are
Oh, baby, we found love right where we are
And we found love right where we are

:)

Saturday, January 24, 2015

Sunday, January 18, 2015

12

Hari lagi... Entah la sempat ke tak nak submit before due date ni.. Dah hantar kat SV chapter 4 tapi sebab nipis terus kena reject. Sakitnya tuh disini * sambil tunjuk kepala (otak). Pulun jangan tak pulun.

*

Thursday, January 15, 2015

kakak

Orang cakap aku garang, perangai kak long kak yong, suara kasar, cakap lepas, muka tamo senyum, asyik nak 'lempang' orang je, bahasa tak indah, tak friendly.

Seriously, you don't know me. Luaran kau boleh tuduh sembarang dan aku tak perlu pun nak buktikan apa-apa. Terpulang kalau nak anggap aku ni kaki pailang sekalipun.

Ini aku, dan aku tak perlu jadi orang lain untuk dapatkan pujian dari orang lain. Eh, dan ingat ni, aku tak harap semua orang suka aku dengan cara aku sebab aku pun bukannya suka sangat dengan cara semua orang*

* ada yang terkecuali dalam maksud entry ni.

Saturday, January 10, 2015

ti pi ka L

Gambar tipikal bila orang muat naik gambar dari aplikasi #vsco,

Fokus pads satu subjek, jarak dekat dan 'plain'




Perbuatan tipikal bila orang stress dan perlukan ketenangan,

Makan. Makan. Makan lagi 





Tipikal aku yang selalu tak ada motif,

Snap je apa-apa subjek. Random



Friday, January 9, 2015

$

Bukan berduit sangat pun tapi kalau dua-dua dah tersampuk angin nak beli benda mengarut, laju je dua-dua berganding bahu. Ohoi!

Wednesday, January 7, 2015

28 hari

Countdown kemain tapi writing malas. Otak tertekan, berdenyut-denyut je rasa. Makin hari makin mereput. Kehidupan yang membosankan. Sepi, sepi dan sendiri aku benci. Uhuuiii.. Siap masuk puisi rangga lagi. Tanda-tanda kesewelan menguasai otak yang kian mereput akibat overload ilmu berfaedah setiap jam. Kalau ilmu melagho sihat dan segar je otak ni. Kemainnnn....!

Tuesday, January 6, 2015

Ujan o ujan

Bincang pasal masa depan dalam kereta sebab kat luar hujan lobatttt!




*tak pandang tapi aku prihatin ok?

Okbai

Saturday, January 3, 2015

Tanda muka surat

Sesetengah perkara, kita akan rasa nakkkkk sangat ulang kembali detik itu. Tapi kita bukan hidup dalam dunia doraemon. Sesetengahnya kita boleh lakukan sekali lagi tapi dengan perasaan yang berbeza, atau mungkin perasaannya sama cuma situasinya berbeza. Nothing can ever happen twice!

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget