Friday, January 28, 2011

Ella Syah - Ku merindu


Lirik

Ku merindu
merindu cinta yang tulus dari hatimu
selalu ku impikan hidup bersamamu
ku kan slalu menanti balasan cintamu

Ku berjanji
berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku takkan mendustakan cinta kekasihku
agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu merindu cintamu
yang selalu ada dijiwaku
na na na na na na
na na na na na na na
na na na na na na


Aku tahu kau pun cinta
tapi malu 'tuk berkata
usah kau ragui cintaku
ku tetap merindu
aku tahu kau pun cinta
tapi malu 'tuk berkata 
ku tunggu jawapan cintamu
ku tetap merindu

Disaat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
ku harap kau merestui cinta dariku
yang selalu setia menunggu dirimu

na na na na na na
na na na na na na na
na na na na na na


Wednesday, January 26, 2011

inhale....exhale....

Nenonenooo...... unbalance, stress, bad mood..... tu la yang nenek rase sekarang.. they puts too much pressure on me! & if u put 1 more newton of force, i'm going to explode! kaki dah tak jejak ke bumi lagi ni.. bila tengok orang lain, nampak kecik besar, kecik besar.. sila kekalkan jarak selamat anda semua atau lebih tepat lagi, jauhkan diri dari nenek..!

Monday, January 24, 2011

selamat tinggal...

Sudah lah sudah, ku harus pergi... ala cak pong cak pong... ahaa...
Patut ke nenek ucapkan selamat tinggal sekarang? hakikatnya, kerja2 nenek belum la siap sepenuhnya. Banyak lagi yang nak kena touch up. Chapter 5 pon tak complete lagi. Tapi apakan daya, nenek memang dah takde daya nak tinggal sini lama-lama. Mak ayah pon asyik tanya bila nak habis blajanye? hmmm... Sesak nafas nenek kena explain banyak-banyak kali. Dorang tak paham yang buat Research ni tak sama macam ambik Degree dulu.. tapi takpe la, nenek tak salahkan dorang. Bagus jugak kena push macam ni selalu. Cepat sikit kerja berjalan. Tapi mampukah nak submit spiral binding minggu ni? ermmm.. ape2 pon, cubalah sebaik mungkin.. Sekarang takde alasan lagi nak berdalih-dalih.. Kuatkan semangat! (terpakse bagi semangat kat diri sendiri sebab takde sape nak bagi semangat TT)

Harapnye, tak banyak aral melintang sepanjang minggu ni..Berjalan lancarlah hendaknya.. Cepat2 la klua dari 'sini'.. Dah tak tahan kot bertahun-tahun mengadap benda yang sama....

Friday, January 21, 2011

NKD setahun jagung..

Hari ni genap la setahun umur blog nenek ni... Yippiiii..... long way to go mannnn.... heheee.... congrats kat diri nenek sendiri.. Achievements???? ermmmm... takdok kot.. gosip je lebeyy.... ^^

Wednesday, January 19, 2011

Teater Amal : Primadona...Perahu Mimpi

[promote] Berminat nak tonton teater? ermmm..nenek minat! ehee....Kepada sesape lagi yang berminat, moh ler kita ramai-ramai booking tiket.. For details click here


Layannn.... ^^

Tuesday, January 18, 2011

Citot is mine!

Nenek rindu gile kat korang.. Gang nenek dari skolah rendah lagi ni..

"Hey Hana, mane ko nyorok ha? Dok rumah tunggu orang masuk meminang ke? hehee.. Lame tak bergosip dengan anda.."

Ini Hana.. Budak kepoh =P


"Wassup nana.. Ko la ni punca memori lama kita bertaut kembali dalam kepala otak aku.. huhuu..."

Ini Nana.. budak budget ganazzzz.. hahahaa...!
Lama dah kita tak bersua sampai aku dah 'jadi' nenek dah.. Seriously, nenek rindu zaman sekolah kita dulu, kelas Topaz kan.? Happy and chill je.. Gila-gila tak payah cerita. Memang gila nenek layan perangai korang.. Nasib baik nenek ni masih berada pada tahap control ayu lagi.. hehehh... 

& thanks bagi name Citot tu kat aku.. aku sangat rindu name tuuuuuu.............................. TT


Movie - Khurafat


Ok, tengok poster memang nampak seram.. Dengar orang cakap pon dorang kate "seram gilerrr...!!".. Dan sebagai penonton yang minat cerita-cerita seram ni, nenek pon gi la tonton dengan kawan-kawan nenek semalam. Dah plan nak tengok citer ni dari last week lagi, tapi ape kan daya, busyyyyyyy... huhuu...

Nenek nak ucapkan tahniah la kepada en. Syamsul ni sebab berjaya direct citer seram macam ni & berjaya buat penonton-penonton lain terjerit-jerit dalam panggung.. Siap ade pakcik2 mane ntah tolong buat lawak, sergah menyergah terutama part yang suspend. Konon dorang tak seram la tu, padahal dorang la paling penakut sebab tu suka buat lawak bodoh, biar nampak macho la konon.. citt podah..

OK, itu pasal kerenah penonton. Sekarang nenek nak bagi komen tentang citer plak.. Bagi nenek yang sangat la suka tengok citer2 macam ni, nenek tak rase citer ni cukup seram yang macam orang lain claim. Sebabnya hantu2 yang wujud semuanya 'sekejap-sekejap'.. Bila toleh belakang, hantu muncul. Pejam mata, hantu dah kat atas kepala. Pejam lagi, hantu kat sebelah. Pejam lagi, hantu peluk dari belakang.. terus lari.. ermmm.. oleh kerana muka hantu ni tunjuk sekejap-sekejap & dalam keadaan yang boleh dijangka hantu tu akan keluar, jadi nenek belum terasa ketakutannya. Nak belek muka hantu tu pon tak sempat. huhuu..

Tapi ade gak 'part hantu keluar' yang nenek suka contohnya time hantu panjat tingkap bilik dengan hantu jengah dari dalam pengusung jenazah tu. Yang tu memang scary gile.. huhuu... Nenek suka ending citer ni.. sedih sket kot & bagi pengajaran kat kita.. 'jangan sekali-kali buat perjanjian dengan syaitan. buruk padahnya.!' hehh.. Keseluruhan cerita ni OK la.. Nenek bg 3 bintang ye..

Ok, sekian.. 

Monday, January 17, 2011

jeles sama u..!

Klik kat blog orang ni cite pasal gitar..klik kat channel org tu, tunjuk dorang main piano.. auwww.. nenek cemburu tau..! nenek teringin nak belajar main benda2 ni.. teringinnnnn sangat. tapi bukan ke alat muzik bertali ni takleh dimainkan? ntah la.. nenek tanye orang tu, die tak pasti. tanye orang ni, die pon tak sure.. ntah.. sampai sekarang ni, satu2nya alat muzik yang nenek reti main cuma KOMPANG..! uhuukkk.. nak blaja main gitar & piano...!!

Layang-layang terbang melayang ^^

Yeahhh... akhirnya berjaya jugak main layang-layang.. TQ to kakak sebab bawak eden gi main layang-layang.. "Len kali kite gi main lagi ye.. layang-layang sorang satu, aku nak yang besoooooo punye..! ngehehee.."














"Yeaa..Ika tererrrr.....!"


"mama pon same.."


launching.. rendah-rendah je dulu..


(bukti) menjunam..?? hahaha!!



konon-konon tinggi...

yang ni memang tinggi.. tengok tangan la.. hehee..


yang ni lompat je tinggi..layang2 rendah je.. cett...




anak sape ntah.. cumel2..









Bila Ika berangan jadi Rapunzel..


Rapunzel
The original Rapunzel..


Rapunzel Ika
Fokus kat mata ok..macam mata Rapunzel yang bulat tu la konon2nya..


wink..


" I can't believe I did this..!"kate Ika..


Confused Rapunzel...


part Rapunzel first time jejak tanah.. huhuu... macam2 daa...

Friday, January 14, 2011

ALAM - Selalu Hadir Dirimu


Lirik

Tak mungkin ku melupakan dirimu
Walau sekadar untuk seketika
jaluran pelangi dan di dada rembulan
sering saja tergambar wajahmu

Ku kan selalu menantikan dirimu
Untuk selamanya kau ku sayang
Biar musim bersilih dan hujan membasahi
Kau tetap abadi dihatiku

Malam, sampaikanlah kerinduan kepadanya
dalam kalbuku
ku curahkan hasrat terpendam
kuntuman kasihku

Tak mampu lagi aku mencintai
selain dirimu bidadari
kerna dalam mimpiku selalu hadir dirimu
jadi suria mahligaiku

Semangat yang baru \(^_^)/

Selamat pagi semua..!! pagi ni nenek rasa sangat fresh & bersemangat nak buat kerja2 nenek.. nak align laser, writing, & paling penting, update blog.! ehee.. sebabnye sejak nenek post entry birthday wishes untuk LSG, ramai pulak datang singgah sini dari merata pelusuk dunia.. mungkin dorang nak carik info pasal birthday Seunggi, & dalam Google Search, terselit plak blog nenek ni.. hehee... (kot la..).. ternyatalah Seunggi ni sangat popular.. fan dari Qatar pun ade.. cayalah!

Ok, cukup pasal Seunggi untuk hari ni.. ^^

ermm... esok sabtu.. Main layang-layang jom?

Wednesday, January 12, 2011

Happy Birthday Lee Seung Gi ^^ (Jan13 1987)



생일 축하합니다...! \(^_^)/

* Happy 25th anniversary...




* May this year bring with it all the success and fulfillment your heart desires.




* Wishing you all the great things in life, hope this day will bring you an extra share of all that makes you happiest!




* Hoping that your day will be as special as you are.




* and I hope u read this!!



your biggest fan,
aiza a.k.a. nenek kebayan ^^

sempurna....kah?

Perfectionist a.k.a manusia2 yang terlalu pentingkan kesempurnaan dalam hidup dorang.. Bagus sebenarnya ada sifat macam ni, sekurang-kurangnya takde buat sesuatu tu sambil lewa je kan? Seboleh mungkin dorang akan pastikan perkara yang dorang lakukan tu sempurna dan terbaik..

Namun begitu....

Kalau nak semuanya sempurna dengan hasil kerja sendiri, itu kira bagus. tapi kalau nak semuanya sempurna dengan mengharapkan orang lain buat kerja tu untuk dorang, itu kira dah lebih.! Nenek paling tak suka golongan manusia yang macam ni.. Tak reti nak usaha sendiri, tau nak arah orang lain. Yang paling bengang skali, setiap arahan dorang tu mestilah mengikut kehendak dorang dan perlu lakukan sesempurna mungkin sampai dorang puas hati...menyusahkan orang!

Hello?? ingat kami ni kuli batak korang ke? sudah la begitu, suka tunjuk muka

pulak tu... haishhh... tak paham nenek...



>>> U act like a perfectionist. U want everything's perfect and satisfy U.. u don't care about others feeling.. what u know best is "perfect!"... Derrr... u annoyed me!


Monday, January 10, 2011

kamu, FB dan dot dot dot..

Benarkah FB akan tutup buku March ni? kalau betul pon, nenek tak kesah sebab nenek rase lebih bebas tanpa Fb.. huhuu... kepada sesape yang baru kenal FB, dorang mesti ketagih nak main game kat FB ni.. mula la nak tambah2 'neighbour' bagai..  selain main game, ramai jgk yang suka upload gambar.. Photo album sampai 20 - 30 album. Stalker pon sampai naik juling nak stalk gambar.. Itu ok lagi la kot.. Yang paling nenek tak berkenan, ramai jugak yg suka update status merapu & nampak mengade.. Contohnye, 'lapa la.. nak makan ape ek?', 'hari ni gaduh dengan b..sedihnya...' bla..bla..bla... Paling sengal, status gaji, nak bayar itu ini pon nak update gak.. siap mesej dengan pakwe/makwe malam tadi pon letak jugak.. Aiyoo... mungkin anda tak sedar yang status anda tu buat orang lain annoyed and rasa nak muntah. So berhati-hati la & fikir masak2 kalau nak post status anda di facebook. Memang la ramai yang comment status tu, tapi percaya lah, yang kutuk lebih banyak jumlahnya! derrr..... Terasa???! =P

AJL 25

Topik hangat hari ni pasal AJL25 yang baru je lepas.. Nenek tak pasti la macam mane penerimaan orang ramai dengan keputusan malam tadi.. nenek memang tak sangka & terkejut yang amat.. Hebat jugak Tolong Ingatkan Aku tu.. cayalah...! Lagu-lagu yang nenek target menang, tak naik pulak..huhuu... 

Keseluruhan persembahan memang mantap.. nenek suka sangat persembahan Hafiz lagi-lagi part yang kena tembak tu.. nampak real la.. Yuna pun best jugak.. & nenek rase vokal paling mantap malam tu adalah Ziana Zain.. Walaupun beliau tak masuk bertanding, tapi persembahan mantap gila.. best2... Cuma nenek rase sedikit terkilan sebab suara Dato' Siti macam semput sket malam tadi.. Banyak sgt menari kot.. yang lain-lain tu, OK la.. menghiburkan..

Gabungan pengacara pun hebat. Mereka memang berpengalaman & nampak serasi.. Cuma........ subjek 'gaduh-gaduh' antara FBI dengan Ally tu nampak macam dah basi la.. Isu yang sama macam tahun lepas.. Kadang-kadang nampak sangat macam berlakon.. hmmm.. tahun depan kalau sempat buat AJL ni lagi, harapnye boleh la tukar topik ye.. Isu 'tinggi' 'rendah' 'terang' 'gelap' ni kami sebagai penonton dah biasa sangat dengar.. 

Apepon, 1 Malaysia dah tau keputusan rasmi AJL tahun ni.. kalah menang adat bertanding.. & yang pastinya pentas AJL ni mempertaruhakan lagu, bukannya penyanyi.. Terimalah keputusan dengan hati yang terbuka.. ececehh...

Friday, January 7, 2011

Ika ke sekolah ^^

dalam mulut penuh roti..

berlakon jd ketua kelas ^^

jom masuk kelas..!!!

Seronok ye sekolah ika? bagus2.. belajar rajin2 sampai jadi doktor ye...

Wednesday, January 5, 2011

Tuesday, January 4, 2011

MBLAQ - Cry

Nenek nak share latest MV dari MBLAQ... ^^



Lyric...??? ermmm.. blom ade di pasaran.. ehee....

Bikin panas la lu..!

Uikkk... emo pulak perasaan nenek pagi ni.. Datang lab lambat mcm biasa, keje bertimbun-timbun tak settle lagi, nak register subjek pon asyik tak boleh, laser tak betul lagi, sample banyak lagi nak analyse.. dan yang paling nenek panas bila ada orang tanya,

 "ko dah habes blaja kan? dah siap writing kan? bila nak viva?" & banyak lagi ayat2 yang annoying & saje nak bikin panas..korang ni dengki ke ape weii...????

Oiii.. kamu-kamu semua, kalau 'aku' dah habes study, takdenye 'aku' nak dok sini lagi.. baik 'aku' dok rumah nunn... kalau nak rase pelempang sudut 180' 'aku' ni, tanya la lagi macam tu.. anytime 'aku' boleh bagi..!!

arggghhh... tension!!!!Serabut gila otak dan jiwa nenek ni.. Tak pasal-pasal blog ni jadi sasaran lepas geram.. kesian kat blog nenek ni..

Monday, January 3, 2011

Coco - Mengintai Langit


Lyric

Setiap hari ku tulis
Yang ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan padamu

Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Terpanah tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jika ku tak padan dengan mu
Tapi ku berjanji
Kau juwita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maafkan aku yang terlanjur merindu
Di dalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku

Menyanyi dan bisikanlah sayang
Baik nyata dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapat ku lelapkan mata
Mengkhayalkan mu
Bermimpikan mu
Sepanjang malam ku


only One

Sometimes u wanna run
far away from everyone,
Sometimes u wanna hide
from all those things that make u hurt,
Sometimes u wish
you could be invisible
& everyone could just leave u alone,
And everytime these feeling comes to ur mind,
u realize that
there is no where u can run to,
there is no place to hide,
there is no chance u can be alone..
cause our Creater will always be there for u,
The Almighty that knows everything about u..

Wallahualam....


first entry di tahun baru..

Haiii semua... sihat? ok, pass..

Hari ni dah 3 Jan bersamaan dengan 3 hari sudah kita berada di tahun baru.. Ermmm... biasa lah kalau masuk tahun baru ni, orang mesti tanya APA AZAM BARU? kan kan? Tahun ni nenek malas la nak berazam-azam ni.. sebab azam-azam nenek yang lepas pun macam tak de yang tercapai. Nak proceed azam tu untuk tahun ni rase macam dah tak sesuai.. biarkan saje lah... huhuu...

Nenek takde cerita tahun baru 2011, tapi cerita akhir tahun 2010 ade la.. saje nak share pengalaman pertama berhujung minggu dengan house-mate.. dah dekat sebulan dok kat rumah sewa tapi tak pernah ade kat rumah bila weekend..maklom la, kampung dekat..hehee...

Ok, pictures story..

Aktiviti pagi.. beriadah kat hutan bandar..


moh kite menari cha cha..

lepas jogging, main kat playground.. ermm..lepas gian ke kak? ^^

kamu pon same ye..?huhuu...

naik buai pulak...

erkk.. no comment..
Budak-budak kecik yang tengah bermain, semuanya lari bertempiaran siap ade yang menangis akibat 'serangan' akak-akak ni.. ishh3X... Percayalah, sesungguhnya nenek cuma tolong ambik gambar je.. nenek tak join pon... lalalalaa....



Aktiviti tengahari.. shopping kat jusco tmn U.. hehee.. nenek like..!





Aktiviti petang.. gi pasar malam depan rumah sewa...

pasar 1 Malaysia nih.. semua kaum ade...

macam-macam ade..



Aktiviti malam... ratah kerang lepas dinner...!

sebesen tu kitorang melantak...kongsi 4 orang..huhuu... dasyat2...


cicah sos import dari klate... ^^
Dan akibatnya, nenek sakit perut sampai hari ni.. adehh....

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget