Monday, February 21, 2011

Travie Mccoy - Need You



Lyric

I know its not your fault, but I’m a locked door
And inside I’m a mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart

*And that’s why I need time.
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,?
None of them seem to fit
While your on the phone,
Call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit

Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
*
I’m thinking now’s? the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know

Hampir berakhir.... Yippiiii.....!!

Seronok rasenye dapat tengok thesis ni dah siap print.. sat lagi binding, pastu hantar kat opis.. tunggu 2 bulan lg, viva, buat correction, pastu hantar hard cover... yeahhh... harap-harap semuanya berjalan lancar macam yang nenek plan.. Amin...

Cuma ade satu masalah besar yang nenek belum settle lagi.. KERJA! alahai... mane nak carik keje ni... dah 2 minggu dok kat rumah, makan free je.. malu seyhhh... huhuu... hmmm, nenek rase, nenek perlukan masa untuk carik keje... Sabar ye mak & ayah... huhuu....

Sunday, February 6, 2011

baru 4 hari...

Gedik betul nenek rase.. bukan kat orang lain, tp pd diri sendiri... huhuu... mane taknye, baru je beberape hari dok kat rumah tapi dah rase tersangat la bohhhsaaaaannnn.... hari2 buat keje yang same. celik je mata, basuh baju, buat breakfast, sapu sampah, masak, basuh pinggan, tengok tv, tido.... ermmm... kalo macam ni la slalu, kembang la badan nenek ni ha... Tapi, mustahil jugak boleh kembang.. sebabnye, sekarang ni dah lebih sebulan nenek tak makan nasik! ingatkan dok kat rumah ni, tak jadi la 'pantang' nasik tu, tp tak sangka, bila nenek nampak nasik je, trus tak selera makan.. hahaa..! nasik je la, makanan lain nenek selera je nak makan... kuikuii...

Oh ye, semalam nenek dah start mengajar tuisyen utk kwn2 adik nenek.. ingatkan ramai la nak datang, rupe2nye sorang je!!! Hampeh punye ayu..promosi tak berkesan.. & lagi, nenek memang la dalam keadaan bahaya skrg sebab budak2 tu mintak ajarkan subjek sejarah sekali... Aiii... masak den.. ape yg nenek nak ajar ni.. kalo math tu ok la kot, ade rumus, boleh kira2.. ni sejarah! bace je la.....

Wednesday, February 2, 2011

Thanks Nur Ezaan Khamsan.. ^^

Ohhooo.... Hari ni hari last nenek datang ke lab ni.. Lepas ni segala urusan, surat-menyurat, email, pos-mengepos, tepon-menelepon and etc. akan dilakukan dari rumah.. Sori prof, sy takleh nak stay lame2 kat sini.. huhuu...

& thanks sangat2 utk kawan nenek, Ezza..! Thanks bagi coklat, kad & masakkan spaghetti utk dinner... Terharu! tibe2 rase sedih la plak.. I'm not a good fren, i'm not treated u well, but u always be nice to me.. Thanks babe! T_T

Thanks thanks thanks...!

<3 choc ^^





nyum nyumm.... terbaek dr ezza! ^^

tQ......so much!


Happy Birthday Victoria Song..


Today is 2nd Fabruary & it's your birthday Vic..! ^^
As your biggest fan (& of course f(x) for sure!), I purposely post this entry..
Specially dedicated to You.. Victoria Song..
Happy 24th Birthday Anniversary..








credit to adilahfx whom made this fanvid ^^







Plus....


I love you BOTH TOGETHER..!

Tuesday, February 1, 2011

Macam siput.. Akukah..?

"Heyy..it's February & i'm still here.. Sudah masuk selasa, esok rabu, khamis dah kena balik rumah.. Tapi bagaimanakah? thesis blom complete lagi... Abstract? Conclusion? ape aku nak goreng ayat lagi nih...? ketandusan idea sudahhh.. Plus, dah tinggal hujung2 pertapaan ni, kena la carik keje plak.. Keje menda yg aku nak buat ni? suri rumah? uhhuuiiii... jgn buat pasal.."

Semalam meeting dgn SV and beliau sangat la bersungguh-sungguh nak suruh nenek tolong writing papers. Kali ni kononnya nak publish kat journal.. hmmm... dari hari tu kate gitu, tapi last2 paper2 tu, beliau nak hantar gi conference je.. Bukan la nenek nak sangat nama kat journal bagai, tapi sbg seorang researcher (cess, ayat poyoss..) nenek nak gak rase hasil tangan nenek ni di 'cite' oleh orang lain.. huhuu... Jadi, perlukah nenek tulis paper seperti yang disarankan? ermmm... tunggu ye prof, sy akakn tulis kalo ade mase free.. maklom la, dah balik kampung.. bzzzz....... ^^

& lagi, SV nenek soh sambung phd.. opsss... takmoh la sy buat mase ni.. memang la scholarship tu melambak gov nak bagi, tapi 'syarat2 kelayakan' pon melambak jugak nak kena ikut.... nanti kang kalo sy apply, tak dapat, tak ke naye tuh? sape nak tanggung sy belajar.. mak ayah? uiihhhh, sori. mintak ampun banyak2. Dah banyak dah rasenye nenek 'menyusahkan' mereka. 2 tahun lagi, sy akan reconsider ape yg prof kate tu..tu pon kalo dunia fana ni wujud lagi..uhuuu....

Okes.. sambung buat corrections... hmmmm.... SEMANGAT!

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget