Thursday, January 30, 2014

Ekspresi

Ini sebahagian dari cara adik-adik aku berkarya.
Selain dari conteng 'grobok' dan dinding.
Subjek normal : manusia ala-ala manga, kucing, dan binatang tak wujud.

Normal kids
Rare drawings

Sunday, January 26, 2014

Cassandra Band - Cinta Terbaik (Official Video)




Lirik (c&p)
 Jujur saja ku tak mampu
Hilangkan wajahmu di hatiku
 Meski malam mengganggu
 Hilangkan senyummu di mataku
Ku sadari aku cinta padamu

 Meski ku bukan yang pertama di hatimu
 Tapi cintaku terbaik untukmu
 Meski ku bukan bintang di langit
 Tapi cintaku yang terbaik

 Jujur saja ku tak mampu
 'Tuk pergi menjauh darimu
Meski hatiku ragu
Kau tak di sampingku setiap waktu
 Ku sadari aku cinta padamu
 Meski ku bukan yang pertama di hatimu
 Tapi cintaku terbaik untukmu

>> ciss, jiwang pulak!

hujung jari ku

Hari ni MC (dalam erti kata lainnya aku ponteng je sebab tak gi jumpa doc mintak MC pun)
Macam malas jek nak masuk lab hari ni.
Demam dah menggila.
Ke aku yang gila. Hahaha!
Tak mungkin.
Sengaja, tanda protes, aku tak rajin mengadap sv hari ni.
Anggap je la aku tak sihat, ye sv?

Tapi betul, suhu badan memang panas pun.
Pakej dengan hingus dan kahak hijau.
Memang yekksss nak tulis sini, tapi macam la orang lain batuk+selesema tak macam tu.
Normal la kan?

Sambil-sambil sakit dalam bilik sorang-sorang, aku sempat la shopping sedas dua.
Memang seronok shopping sambil baring-baring.
Macam-macam ada.
Sampai rasa nak order jugak red velvet enot tu.
Memukau nafsu makan aku sungguh.
Tapi rasa macam ngarut je nak order kek online.

Sambil baring pun habis jugak la ratus-ratus shopping.
Aisehhh!
Part ni yang paling tak seronok kalau shopping online ni.
Duit mengalir sama laju macam hingus aku saat ini.

Tapi yang lazatnya shopping macam ni, dua tiga hari nanti bila encik pos laju hantar barang rasa indah perasaan ni.
Macam dapat hadiah dari secet admire.
Dengan syarat, jangan check baki simpanan kat account.
Heiheuhuu....

Friday, January 24, 2014

b r e a k

indahnya hidup aku dua tiga hari ni

macam takde masa nak rehatkan otak

produktif sungguh

kalau jual donut tepi jalan dengan usaha yang macam sungguh-sungguh jiwa ni mesti dah untung riban-riban

eh eh.. terdengar lagu kukatakan dengan indah pulak kat playlist ni

kau hancurkan hati ku, hancurkan lagi
kau hancurkan hatiku 'tuk melihatmu
kau terangi jiwaku redupkan lagi
kau hancurkan hati ku 'tuk melihatmu... power supply...

time rushing-rushing dengan jiwa kelajuan macam ni la kau nak demam

hampeh

kemas-kemas barang

balik

aku nak tidur dengan masa paling optimum untuk mengurangkan sakit otak sekarang

adios lab!

Wednesday, January 22, 2014

Dah jadik der

Semalam dalam sejarah

Demam. Ngada-ngada nak shopping. Balik nak drive... bammm!

Sungguh dem rasa satu hari

Hari ni badan seram sejuk sebab demam semalam campur ketaq tangan aku repair remuk mu syg.

Tuesday, January 21, 2014

mun

Ni aku quote dari novel november.

Credit to authors.

Maksudnye dalam, dan sampai jiwa

Thursday, January 16, 2014

distance

The sun is filling up the room
And I can hear you dreaming
Do you feel the way I do right now?
I wish we would just give up
Cause the best part is falling
Call it anything but love

And I will make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

Please don't stand so close to me
I'm having trouble breathing
I'm afraid of what you'll see right now
I give you everything I am
All my broken heart beats
Until I know you'll understand

And I will make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

And I keep waiting
For you to take me
You keep waiting
To save what we have

So I'll make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

Make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
How long 'til we call this love, love, love?

Wednesday, January 15, 2014

Bila resah

Tak tahu pun apa nak buat sekarang ni, tapi aku ada di sini. Merenung experiment setup...
Omai! Seriously... feeling lost!

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget