Friday, January 29, 2010

mengajar, belajar dan dot dot dot

Bermula sem ni, aku secara rasminya jd teaching assistant utk pantau amali pelajar SSZ 2nd year.. Mula2 risau jugak sebab kena pantau lab elektronik, tp lama2 rasa seronok pulak sbb di samping mengajar bdk2 ni buat amali dorang, aku pon boleh belajar jugak pasal electronic devices.


Tp yang seronoknya, aku tak de la jaga lab ni sorang2. Kami bertiga!! hehee... Tak pernah dibuat orang jaga amali ramai2 macam ni. Thanks to kak mailto:Melah@kak opamp & kak theyah@ kak relays sbb sudi belajar circuit & jaga amali bersama2.. kuikuii...




Kak Melah sedang menunjukkan skill beliau mencabut resistor dgn pantas sambil diperhatikan oleh Kak Theyah









Dengan segala kebolehan yang ada, aku try kelentong budak2 ni... Erm.. nasib korang la... hahaa..!!










khusyuk budak2 ni buat amali tanpa menghiraukan kitorang yg sibuk bergambar...kuikuii..

Sekian..

Tuesday, January 26, 2010

*baik punya pow*


Hari ni aku happy yang teramat! Senyum pun lebar 18 inci siap boleh sangkut kat telinga.. sebabnya...?? jeng jeng jeng... Aku dpt radio siap dgn speaker skali!! dah lama aku mengidam nak beli speaker.. Dari semalam aku ushar speaker ni kat pc fair. (makluman : pc fair ni berlangsung selama 3 hari di Dewan Sultan Iskandar UTM dari 25 hingga 27 Januari 2010)

Pagi tadi disebabkan terlampau bosan dok kat lab, aku pun pergi ushar lg speaker yang aku idamkan tu. Setelah berfikir banyak kali, aku pun bagitau abang kesayangan aku yang aku berkenan sgt kat speaker ni.. Aku pun buat la cerita sedih sambil bodek2 sikit abang aku tu. Tak sampai pun 15 minit, aku berjaya pow beliau! Yess!!! Tanpa buang masa, aku pun terus g beli speaker tu.. Wahh!!! amat bahagia.. Meriah bilik aku malam ni... heheee... Trimas arigato NGAH @ Mohd Nor Rahim b. Ab Razak... i lap u v(^_^)v



mase ni aku tgh dok ushar speaker



akhirnya..... yippiiii!!!!

baik punya pow......

Monday, January 25, 2010

...isnin...

Pekeliling berkabung dah di keluarkan dan sbg rakyat negeri Johor, sy dgn rela hatinya akan berkabung selama seminggu tanpa paksaan. Ini kira salah satu cara utk menunjukkan rasa kasih dan hormat kpd almarhum sultan buat kali terakhir.. tapi ada gak warga UTM yg tak alert dgn pekeliling ni.. Jgn lupa, minggu ni sila pakai tudung putih bg wanita dan bersongkok dgn reben putih 2" bg yg lelaki..


berkabung - kami tak sepatutnya pose sambil tersenyum mcm ni, tp akak yg tlg snap gambar ni suruh senyum, senyum je la


erm..no comments

Walau apapun, kami (mewakili kwn2 & seluruh warga UTM) mendoakan agar roh almarhum sultan di cucuri rahmat dan berbahagia di alam sana.. Amin....

Saturday, January 23, 2010

~aktiviti hujung minggu~




kalau dulu aktiviti hujung minggu aku bersama family kat rumah, tapi sekarang aku terpaksa laksanakan aktiviti hujung minggu sorang2 kat lab.. inilah padahnya suka postpone keje.. takpe la... sudah nasib...


mula2 potong slide kaca & bentukkan 'boat'

pastu cuci slide kaca

last skali deposit la sampel ni...
Harap2 jadilah thin film aku ni... Amin.....
Lepas ni boleh la lakukan aktiviti hujung minggu dgn rumetku (mazni) @ kwnku (piha)... nak buat ape ye..?? shopping? karaoke? jalan2 carik pasal? masak2?... tido je pun best gak... kuikuii...

Friday, January 22, 2010

sing a song**




FLAVOR OF LIFE by UTADA HIKARU

Arigatou to kimi ni iwareru to nandaka setsunai
Sayounara no ato no tokenu mahou awaku horonigai
The flavor of life
The flavor of life...

Tomodachi demo koibito demo nai chuukan chiten de
Shuukaku no hi wo yumemiteru aoi furu-tsu
Ato ippo ga fumidasenai sei de
Jirettai no wa nande, baby?

Arigatou to kimi ni iwareru to nandaka setsunai
Sayounara no ato no tokenu mahou awaku horonigai
The flavor of life
The flavor of life...

Amai dake no sasoi monku ajike no nai doku
Sonna mono ni wa kyoumi wa sosorarenai
Omoitoori ni ikanai toki datte
Jinsei suteta mon janai tte...

Doushita no? to kyuu ni kikareru to "Uun. Nandemo nai"
Sayounara no ato ni kieru egao watashi rashikunai
Sinjitai to negaeba negau hodo nandaka setsunai
"Aishiteru yo" yori mo "daisuki" no hou ga kimi rashii janai?
The flavor of life

Wasurekakete ita hito no omoi wo
Totsuzen omoidasu koro...
Furitsumoru yuki no shirosa wo omou to, yeah...
Sunao ni yorokobitai yo

Daiyamondo yorimo yawarakakute, atatakana mirai
Teni shitai yo kagiri aru jikan wo, kimi to sugoshitai
"Arigatou" to kimi ni iwareru to nandaka setsunai
Sayounara no ato no tokenu mahou awaku horonigai
The flavor of life

******

When you say thank you to me,
For some reason it hurts,
Like a magic spell that doesn't
Get undone even after the good bye.
A hint of bitterness.
The flavor of life

Stuck midpoint between friends and lovers,
Like an un-riped fruit dreaming about the day of harvest
Because of being unable to just move one more step forward
What's causing this frustration baby

When you say thank you to me,
For some reason it hurts,
Like a magic spell that doesn't
Get undone even after the good bye.
A hint of bitterness
The flavor of life

Sweet talk and tasteless conversations.
It sparks no interest in me
Even when things do not go the way you want
It doesnt't't mean you've thrown your life away

When asked ‘What's wrong?'
I answer ‘It's nothing'
The smile that disappears after goodbye
It's unlike me

The more I wish to believe in you,
For some reason it hurts even more
'I like you a lot' instead of 'I love you' sounds more like you
The flavor of life

The period when you suddenly remember the scent of someone you had almost forgotten
I want to be able to openly and honestly cherish the white purity of the falling snow more

A future tender and warmer than a diamond
I want to grasp it, in this limited time we have, I want to spend it with you

When you say thank you to me,
For some reason it hurts,
Like a magic spell that doesnt't't
Get undone even after the good bye.
A hint of bitterness
The flavor of life

family+frens+lover



AIZA SAID:
utamakan keluarga lebih dari segalanya...?? sudah tentu la.. next, baru lah kawan2 & orang2 yg 'dikasihi'... kuikuii....

Thursday, January 21, 2010

dream~




JinHae, South Korea....
inilah tempat yang slalu aku impikan... kalau di beri pilihan utk pergi kat mane2 tempat dlm dunia ni (for free), aku akan pilih JINHAE...

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget