Saturday, November 26, 2011

My First Masterpiece In The Making

Lame dah nenek tak mengarut dalam diary ni. Busy le konon2nya. hehe...
Next Tuesday dah start keje. So minggu ni kira final week nenek boleh membesarkan badan dengan sesuka hati. Well, that's not the story i wanna share lah. Setelah hampir dua minggu gedebak gedebuk, nenek hampir siapkan 'karangan kisah dongeng' nenek. Rasa macam tak caye ilham datang mencurah-curah. Tapi tengah syok2 menaip, dah sampai klimaks, rupa2nya pages belum sampai pd jumlah yg di kehendaki. huhuu... terpaksa alter balik. Tak ape, pelan pelan kayuh. Nanti dah siap nak hantar kat pihak yg sepatutnya. Ada rezeki, publish lah, kalau tak, nenek baca sendiri. Huahuaa...

Ok, nenek nak siap2. Lepas ni kena jadi pengapit kawan nenek sejak kecik lagi. Dulu panggil Awin je, sekarang kena panggil Puan Awin. huhuu... Congratz babe. Nanti aku update pasal story kau ok.

Wednesday, November 9, 2011

Ding Dong...!!!

Huargghhhhh.... ade terasa hari ni sedikit hampeh menguasai diri... semua serba-serbi tak kena.. Apekehe le..?!

Friday, November 4, 2011

Opssssess!!!

Masalah besar bila nenek dah start obsess meng'obsess' ni... Ni dah kira I'm in big trouble dah ni sebab duit pun dah makin surut, tapi nafsu tak surut2..huhuu.. Apekah mendenya yang nenek nak obses gila bagai ni...? hahaa... Nilah, nenek tiba-tiba terminat warna merah.. Habes segala benda nenek nak tukar jadi merah.. Nak kena guna duit tu.. Lagi satu, penyakit 'angau' nak baca novel dah datang balik. Asal on surf tenet je, nak beli novel. Lalu sebelah kedai buku je, nak survey novel.. Duit lagi.. Ni baru obsess dengan Merah and Novel.. Esok2 kalo ter'obsess' dengan gadget canggih2 ke, DSLR ke, mau kurus kering la nenek.. Bagi makan kat nafsu obsess je, diri sendiri kena diet... Haisshhhhh... tak ley jadik!

Selamat Hari Raya Aidiladha 2011

Buat semua muslimin muslimat, nenek nak mengucapkan selamat menyambut hari raya haji, yang jatuh pada hari ahad (6/11/11) ni.. Hari ni jalan besar & jalan kecik mesti penuh dengan kereta motor segala bagai.. Yela, nak balik beraya kan.. Nenek pun same.. hehee...
Mak ayah kat kampung dah sibuk plan nak buat BBQ la, sate la.. Nampak gayenye, gemuk la nenek balik nanti.. huhuu...
Encik Lembu pun mesti tengah duk menghitung hari je ni.. hehehee..

  
Nenek tak tau la lembu sape ni.. main google je & edit sket.. hehee....

Korban, korban jugak.. Sate, sate jugak.. Tapi apekah pengertian Hari Raya Aidiladha tu sebenarnye? Kita dah belajar mase sekolah dulu kan, saje je nenek nak review sket kasi ingat.. Jadi, inilah masanya untuk kita tanya kepada En. Wiki

Sekian..

To My Mr. Boogie ~

Rindu la kat kamu... sangat-sangat...! dah lame I tak belai2 U.. Busy sangat.. Sori ye, hari-hari U kena tido bawah katil.. I bukan kejam, tapi memang tak sempat nak sentuh U langsung.. Lain kali kalau I tak busy, kita 'dating' macam slalu ye cyg.... ^^

  
my love~

   
my Mr. Boogie~ 143 ~
ngehehee.....

Thursday, November 3, 2011

Selena Gomez -Love U Like A Love Song


Lyric

It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[C/o]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat (2X)

Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[c/o]

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[c/o]
I love you...like a love song...

p/s : nenek keep hitting repe pe pe peat sampai penat.. LOL

Eyhaaa....!!!

Untuk menunaikan kewajiban nenek terhadap minat membaca (novel) yang makin mengganas skg ni, nenek pun beli la novel Bini Aku Tomboy Ke karya Arisa Eriza.. Baru beli semalam, dah habis baca semalam.. hehee... memang berbaloi la beli & nenek suka gaya penulisan author ni.. Respect sama U la...

terbaekkkk!!!

Welcome November \(^.^)/

I guest it a little bit late to say this to u Mr. November..hehee.. Lewat 3 hari.. Just anything la aiza.. I'm sooo excited to meet this November sbb bulan ni nenek akan start bekerja and further study. 2 in 1 gitu.. hehee... Nampak gayanya, nenek bakal terlebih letih la start bulan ni. And hopefully, nenek dapat mem'busy'kan diri.. I want to a very busy 'hard working' woman from now on.. Yeahh...!!

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget