Wednesday, April 24, 2013

Besar 'Kecil' Besar

Pagi2 sampai lab, terserempak dgn pak cik lab sputtering. Lama dah tak menyusahkan dia sejak budak2 PSM ramai nak guna alat tu. Tak ada mood nak berebut tunggu turn. Huhuu.. Ok, ceritanya,,, pak cik tu tegur

" kenapa nampak kecik?" sambil tangan dia buat sign ala2 badan kembang gitu.

Aku tanya balik, " Kecik??" ( konpius sebenarnya, sbb aku rasa diri aku ni tengah kembang)

Pakcik tu jawab, " Ha'a la. Dulu macam kecik, sekarang makin kecik. Kurang makan ke kurangkan makan?"

Cehh... perli rupanya! Saya tahu la saya ni gemoookkkkkk!!

*diet diet*

Monday, April 22, 2013

Family Day 2013

Sempena birthday Fahmi yg lepas, emak dan ayah yang akan datang..













Monday, April 15, 2013

upcoming trip


Alkisah bila masing-masing suka nak buat plan, tapi masing-masing tak nak jadi 'ketua rombongan'. hehee...
bukan selalu pun ^^ 

Wednesday, April 10, 2013

Monday, April 8, 2013

Serabut perut

Entah ada kena mengena ke tidak dengan tajuk pun nenek tak tau la. Tapi memang betul2 serabut kepala dari semalam.

Alkisahnya mengidam nak makan cheezy wedges yang melimpah dengan cheese. Tapau la untuk dinner. Sekali balik rumah, cheezy wedges tersebut ghaib. Ni mesti kes Iupa nak masukkan dalam plastik. Dengan sos pun tak ade. Hampa sekali. Bila nak sedut air, rasa macam air masak bergas je... Tak ada rasa apa air tu. Hampa dah masuk dua kali.. Entah ape la buat kerja macam tu. Sakit hati!!

Pagi2 nak gerak balik dari rumah kakak, Jiran depan rumah akak pulak menyakitkan hati. lkut sedap rasa dia je reverse kereta laju-laju sampai langgar buntut kereta aku. Depan mata aku pulak tu. Dengan tak turun mintak maaf ke ape, main blah macam tu je??! ltu la namanya mangkuk ayun. Habis bercalar Minho aku.

Apela dosa aku pada diorang ni. Karma untuk aku ke atau diorang la yang patut tunggu nasib diorang pulak lepas ni....

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget