Tuesday, May 31, 2011

tarik upih

Pertama kali dalam hidup nenek tengok permainan tarik upih live depan mata, biase tengok kat TV je... Ni semua gara-gara abang nenek yang nak cuba try test main benda ni.. Al maklom la, weekend ni kang dah jadi 'suami orang', kena la jaga standard kurangkan sifat keanak-anakan tu lepas kawen.. So, time gini la nak lepaskan semua gian yang ade... hehee...

warm up dengan muatan kecil dulu..

"ika plak tarik pak ngah.."

"auntie Rara pon nak join.."

turn fahmi plak.. sampai 3orang tarik..

ni la akibat terlebih muatan... berat btol fahmi... huhuu...

sudahnye, habes batu putih kat laman atok.. "cepat kemas, nanti atok marah..!"

Testing2...

Ehemm... sound check.. 1 2 3 ... Adehh.... Dah seminggu nenek demam, kali ni pakej dengan sakit tekak, batuk, selsema... ='(

Wednesday, May 25, 2011


Saje je upload gambar ni..Bosan plak buat correction..







focus.. aim....pukk..! masuk longkang...kuikuii...



kami main bowling dlm keadaan lapar.....!

Location : JB sentral & Danga City Mall..

Monday, May 23, 2011

Selangkah lagi... ^^

Akhirnya.... perguruan nenek hampir tamat..Seronok rasenye dah lepas viva pagi tadi.. Tak sangke sangat boleh pass! huhuu... mane taknye, sepanjang dok present tadi, nenek macam tiba2 hilang fokus sebab terberangan kejap.. Tibe2 terfikir, "eh, aku tengah viva rupenye..".. Ntah pape la nenek ni.. Sampai kaku & kelu lidah nenek nak menjawab soalan dari panel.. huhuu.. Hilang segala scientific term ke, theory ke.. English pon berterabur.. Gigil punye pasal.. huhuu.. Itulah pentingnye English Education tu..hehee..

Tapi lantak lah.. Walau pape pon, skrg ni nenek tinggal buat correction, so kena lebih focus.. !

Friday, May 20, 2011

Salam Jumaat

Jumaat, hari yang penuh keberkatan untuk kita semua, InsyaAllah...

& selamat menunaikan solat Jumaat kpd kaum Adam.. jangan malas2..!

countdown....

 Tinggal lebih kurang 2 hari setengah lagi nak viva.... adehh... sakit perut nenek bile fikir pasal ni, tapi still tak rajin nak bace buku...





-today my life begins-

Wednesday, May 11, 2011

Status : Idle ^^

Hurmmm... tak tau la ape yang nenek buat sekarang... asyik bermalas-malasan tanpa faedah 24 jam, 7 hari berturut-turut.. Bukan takde keje, banyak je keje kena buat tapi tak tau la, macam takde mood nak buat semua keje2 nih.. Masih belum ada kesedaran sivik di lubuk hati nenek lagi kot.? Fikiran ni sentiasa berserabut, ntah ape je la yang nenek fikir.. Mungkin sebab sejak dua menjak ni asyik terima jemputan kawen kawan2 sebaya, and asyik kena tanye bila nak kawen.. Mula2 tak terfikir pon pasal kawen2 ni. Tapi kalau dah hari2 orang sekeliling asyik cerita pasal kawen, tension la nenek... adoaiii... Pasal ni ke yang nenek risaukan? haishhhh... Bosan la.. So, ape plan??

Acai kata lepas habes je belajar, nak keje and then kawen.. Tapi kalau takde jodoh lagi, nak sambung belajar kat oversea nun, Australia.. nenek rase tu satu plan dan cadangan yang baik.. nampak cool je plan nak study abroad  tu.. Good plan Acai.. nenek nak follow la.. Sekurang-kurangnya boleh la 'melarikan' diri dari topik2 yang nenek tak berapa gemar nak dengar ni....




hmm.... menarik? menarik menarik.... ^^

Alyah - Kisah Hati


Lirik

Hatiku hatimu menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir...
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Friday, May 6, 2011

Senyumlah...

Senyum itu sedekah... Tak gitu? tak rugi pon kalau kita selalu senyum kat orang lain.. Kalau tak peramah dengan kata-kata, murah dengan senyuman pon lagi bagus.. Sekurang-kurangnya, kurang bercakap kurang la dosa kering.. Lebihkan senyum murah rezeki, ramai kawan... kan?

kempen senyum UTM

Tuesday, May 3, 2011

Sedetik..

Hidup memang penuh dengan dugaan dan cabaran.. Setiap orang pasti menerima cabaran yang berbeza.. Ade cabaran yg besar, ade yg kecik.. Terpulang pada setiap individu tu cane nak atasi cabaran dan dugaan masing2.. Betul la orang kata, "tanpa cabaran ni, hidup tak meriah.." Tapi, sampai bila? Cabaran je yang mendatang, jalan penyelesaian tak jumpa2 jugak... T_T

~blank~

I really need someone to talk with...

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget