Tuesday, April 24, 2012

what goes around comes around..

"Orang lain tak tahu apa yang sebenarnya berlaku.." adalah alasan paling 'ngek' untuk seseorang yang tak ade point langsung nak defend diri sendiri.. So what is the probs? Kalau kau tak cerita, tak ambik inisiatif luahkan masalah kau, mana orang lain nak tahu.? 'Orang lain' di sini bermakna orang2 yang boleh kau percaya, yang rapat dengan kau.. famili sbg contoh. Kalau famili sendiri pun kau rasa kau tak boleh percaya, tak rapat dengan kau, ermmmm..., tak tahulah nak cakap macam mana lagi.. Kalau rasa jarak jadi penghalang untuk teruskan kepercayaan, kau memang silap beb..! Orang lain pun jauh jugak dari kau, tapi diorang still percaya pada kau. So what is the probs? Memang itu yang aku tak faham.. Orang alin sisihkan kau? Aku tak nampak pun situasi 'sisih menyisih' di sini, di sana pun tidak.. Siapa yang sisih siapa sebenarnya? Aku memang tak tahu apa 'situasi sebenar' yang kau hadapi sekarang ni. Aku jadi emo sebab kau langsung tak nak percaya aku (as a part of your family.. are u still consider me as one of your family member?) Do u believe me? Believe ur parents? Or at least please believe ur God..Everything happened for a reason.. Semua ni dugaan untuk matangkan kau. Tapi kau rasa semua ni bebanan untuk kau. Aku tahu aku mengarut, tapi apa yang aku tahu pasti, aku mengarut sebab aku tak tahu apa masalahnya..Masalah kau sebesar alam ke? Sharing is caring my dear.. Semua orang cakap macam tu. Tapi nampaknya kau tak nak share langsung. Sampai bile2 pun, this puzzle didn't solve.. Hermmm.... WHAT"S THE PROBS meh?
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget