Tuesday, February 1, 2011

Macam siput.. Akukah..?

"Heyy..it's February & i'm still here.. Sudah masuk selasa, esok rabu, khamis dah kena balik rumah.. Tapi bagaimanakah? thesis blom complete lagi... Abstract? Conclusion? ape aku nak goreng ayat lagi nih...? ketandusan idea sudahhh.. Plus, dah tinggal hujung2 pertapaan ni, kena la carik keje plak.. Keje menda yg aku nak buat ni? suri rumah? uhhuuiiii... jgn buat pasal.."

Semalam meeting dgn SV and beliau sangat la bersungguh-sungguh nak suruh nenek tolong writing papers. Kali ni kononnya nak publish kat journal.. hmmm... dari hari tu kate gitu, tapi last2 paper2 tu, beliau nak hantar gi conference je.. Bukan la nenek nak sangat nama kat journal bagai, tapi sbg seorang researcher (cess, ayat poyoss..) nenek nak gak rase hasil tangan nenek ni di 'cite' oleh orang lain.. huhuu... Jadi, perlukah nenek tulis paper seperti yang disarankan? ermmm... tunggu ye prof, sy akakn tulis kalo ade mase free.. maklom la, dah balik kampung.. bzzzz....... ^^

& lagi, SV nenek soh sambung phd.. opsss... takmoh la sy buat mase ni.. memang la scholarship tu melambak gov nak bagi, tapi 'syarat2 kelayakan' pon melambak jugak nak kena ikut.... nanti kang kalo sy apply, tak dapat, tak ke naye tuh? sape nak tanggung sy belajar.. mak ayah? uiihhhh, sori. mintak ampun banyak2. Dah banyak dah rasenye nenek 'menyusahkan' mereka. 2 tahun lagi, sy akan reconsider ape yg prof kate tu..tu pon kalo dunia fana ni wujud lagi..uhuuu....

Okes.. sambung buat corrections... hmmmm.... SEMANGAT!
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget