Wednesday, September 14, 2011

Hot Topik Raya...

Salam semuanya... Dah masuk 3 minggu kita semua menyambut syawal.. masih dalam mood raya kan? hehee... Bila tiba musim raya je, kawan-kawan yang belum berkeluarga sebuk nak arrange konvoi raya dengan bekas rakan sekelas... Zaman skolah rendah dulu konvoi raya naik basikal. Dah masuk sekolah menengah, naik motor. Bila masing2 dah masuk U & keje, bawak kereta plak... Itu antara perubahan ketara yang nenek nampak pada kawan2 nenek... Nenek? ermmm... dari zaman tadika sampai la nak masuk zaman 'kejatuhan dunai remaja' nenek, still buat benda yang sama, tumpang je kawan lain... hahahaa...!!! senang kan, jimat & tak bersesak dengan orang lain... =D

Dan kalau namanya berkumpul dengan kawan2 lama ni, tentunya ade je topik hangat yang dorang nak cerita and tanye.. Topik favourite tahun ni..'

1. Bila ko habes belajar?
2. Nak sambung belajar lagi ke?
3. Bila nak keje?

& topik yang paling 'tak boleh blah' ialah....

4. BILA KO NAK KAWEN??????

Hadoiiii... lemah betol kalo klua topik ni.. Almaklumlah, dah ramai kawan sebaya kitorang yang dah kawen and ade anak.. Tapi apekan daya, belum sampai seru... Tunggu la tahun Gajah ye kawan2 semua.. Nanti dapat la kad kawen nenek tu.. Dengan sape? ermmmm... calon takde.... Arggghhhhh.....!!!
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget