Friday, December 2, 2011

Kerja VS Study

Dah masuk hari ke4 nenek datang kerja hari ni. Hari2 masuk opis kol 8am. Hari2 dok mengadap jalan jam pergi balik. Tapi x kesah sbb stakat hari ni bkn nenek yang drive. Tiap2 pagi kena bangun awal gile, masak air, buat air, buat mandi air panas sbb kat rumah takde heater.. huhuu... Tiap2 hari kena migrain sbb student banyak 'bunyik'.. Ni belum start kelas betul2 nih. Masuk next week rasenye huru-hara lah hidup nenek. Betul lah kata kawan2 yang dah keje, 'jadi student lg sronok'.. Mmg pun. Zaman nenek study, (ceh, mcm dah berzaman je habis blaja. padahal baru last month 'resign' jd full time student) takyah fikir nak datang lab/class awal. kalau stakat kol 8, badan still berbungkus dgn selimut lg. Kol9 baru la bangun. Itu pun kalau rajin. Kalau malas, lepas Zohor baru kluar rumah gi lab. Kalau malas lagi before Asar dah balik rumah. Seronok je time tu. Ikut suka hati nak buat apa. Tapi sekarang....... ermmm..... Nak buat cane kan? Makan gaji. Kena la buat keje. kalau tak nanti tak berkat plak duit gaji tuh...Kalau tak keje tak dapat duit pulak.. Hadoilaa.... Sabar2...

SELAMAT BEKERJA KEPADA SEMUA... Dah hari Jumaat pun. Esok cuti naaa... Yipppiiieeeee!!!!!!
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget