Friday, October 18, 2013

tajuk : tiada

duduk makan sambil borak panjang dengan sahabat sebab lama tak jumpa dan makan sama-sama sampai tak sedar orang sekeliling makin ramai. maklum lah, waktu makan tengahari. sambil-sambil borak, terasa macam perlu pandang seseorang. tak tau kenapa. macam ada daya tarikan magnet yang paksa mata ni memandang.

pandang.

lama.

tenung.

macam kenal.

mr. crush aku hampir tujuh tahun lepas!

dah rasa menggigil lutut. pura-pura makan sambil borak macam tak ada apa berlaku. harap-harap dia tak perasan aku dekat sini. dah la tema baju aku hari terang-benderang bak lampu neon bergerak. makan tunduk je, sesekali fokus tepat pada muka sahabat. takut nak menoleh. 

perasan seorang wanita tarik kerusi pada meja sebelah. fuhh, lega sebab perempuan yang duduk sebelah. tak lama... mr. crush duduk sebelah wanita tu! sobss..! mr. crush dengan puan wife rupanya... tak berani nak toleh lagi, tapi aku sempat jeling-jeling puan wife. elok rupa, tudung labuh, sempurna je menutup aurat. kalau nak dibanding dengan aku, ermmm... memang la sah-sah aku ni dalam kategori 'fail'.

mula-mula memang aku sedih. tapi lepas nampak puan wife mr. crush, aku rasa beruntung sangat dia dapat pasangan yang sebegitu. sama padan. dan aku pelik, hati aku tak berdebar-debar pun bila nampak mr. crush dari dekat. tak macam dulu, macam zaman mula-mula aku suka dia sampai la 5 tahun lepas tu. lama kot.

sengaja aku coretkan pengalaman aku hari ni dalam diari nenek kebayan. tak kisah la kalau bakal 'suami aku ustaz' baca sekalipun. sebab aku nak dia tahu, yang perasaan aku, kalau boleh, hanya untuk seorang saja. dan sekarang aku dah tak simpan perasaan tu pada sesiapa. bukan aku putus asa, sebab aku yakin rezeki jodoh aku sudah ditetapkan. bukan dengan mr. crush. tapi dengan seseorang yang aku belum jumpa

(mungkin kita dah jumpa tapi kita tak kenal sebab semua ni rahsia Allah)

to mr. crush : "aku tahu kau perasan kewujudan aku tadi, terima kasih sebab tak tegur macam selalu, macam dulu."
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget