Tuesday, April 8, 2014

T I O M A N

Plan udah makan masa berbulan-bulan, baru la sempat nak menyinggah tioman jumaat lepas. Tolak penat drive dari skudai ke mersing dengan penat menunggu feri, memang osem sangat pengalaman kali ni. Tak rugi rasanya pergi walaupun aku tak join aktiviti wajib kat tioman ni,, snorkeling! wuuuu~ cuak.


First day - Juara
tiket tiket!

Muka memasing hepi nak naik feri.. leborr senyum mek berdua ni.


Sampai dah! Dari tekek terus ke juara.

layan jiwang~

Acara praktis snorkeling dengan cikgu Amlah.

Hebat! (air cetek benor, 10 cm pun tak sampai ni. huu..





 Second day - Tekek

Tiba lah acara paling dinanti-nantikan oleh kak melah,,, snorkeling. Kami-kami cuma merati je dari atas bot uolss. fobia! huhuu..



Dok bincang harga lagi ni..


Tak ambik gambar la pulak masa teman kak melah snorkeling dengan harapan aku pun mampu nak terjun sama. Sekali hampeh sekali sebab rasa fobia aku mengatasi kemahuan diri.. huhuu... sadis betul gi cuti kat pulau tak main air. 







Baru balik semalam tapi dah rasa rindu sangat dengan tioman. Permandangan cantik, air jernih, banyak ikan dan paling bahagia sebab penduduk tioman ramah-tamah belaka. Terima kasih sangat-sangat pada semua.

Pak Su Ismail dan Mak Su yang sentiasa di hormati orang-orang kampung sampai kan kami dapat harga murah bila sebut nama pak su, Makcik Zainab yang sangat peramah, Mak Mi yang bagi kami sewa chalet dan sori sangat-sangat sebab tangga chalet mak mi terpatah di sebabkan kami..huhuu, Kak Mia yang sudi buatkan burgar special kami dan hantarkan kami ke tekek cari chalet.. dapatkan diskaun 100% untuk snorkeling dekat Rengis, memang kak Mia osem sangat deh (wink), Pak Cik Budu sebab bagi kami snorkeling free, Kak Ana yang sudi bagi sewa motor walaupun kami tak sempat nak sewa, Pak Cik Wan yang sudi ajak kami memancing tapi kami memang tak sempat nak mancing ni pak cik uiii, nak kejar masa sangat-sangat, next time kami datang berjaya akan kami sewa chalet pakcik deh.. Dan disebabkan jasa semua, badget percutian 3 hari 2 malam kami kurang dari RM 300 termasuk makan, sewa basikal, motor, taxi, shopping, tiket feri, dan sewa chalet!

Kak Mia

Pak Cik Wan
Gambar yang lain tak sempat nak snap. Lupa sebab terlampau eksaited. huhuu...
Terima kasih jugak untuk Syud sekeluarga sebab bagi kami tumpang rumah semalaman sebelum pergi bercuti ni. TQ, next time kami datang lagi cari remis kat mersing.

Sekian. Jumpa lagi Tioman.
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget