Wednesday, September 22, 2010

$$ duit raya $$

Kalau cerita pasal rayadah tentunya budak-budak la golongan paling excited. Mana taknye, time raya ni la dorang dapat cari pendapatan sampingan.. Nak kumpul duit raya banyak-banyak  Motif?? ermm, nak beli mainan la kan..? nak beli robot la, barbie doll la, PS2, PS3, kereta remote control dan macam-macam lagi.. Iye la kan, bukan selalu dorang nak ade duit macam tu.. Kalau hari biase mintak mainan robot canggih kat mak, jangan harap la nak dapat.. huhuu...

Tapi lain pulak dengan adik lelaki nenek.. Dia kalau boleh nak simpan semua duit yang dia ade. Simpan semua dalam bank. satu sen pun tanak guna.. Bagus betul.. Alasan die, nanti kalau kumpul banyak-banyak dah besar senang. Boleh beli KERETA BESAR.. Baru la sesuai nak jadi GURU BESAR! same-same besar.. Pulak dah..




Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget