Monday, July 23, 2012

Pagi yang gelap kini sudah terang

Syukur, dapat sambut 1 Ramadhan sekali lagi.. Syukur nenek masih diberikan peluang untuk bernafas lagi, menikmati ramadhan tahun ini. Dan InsyaAllah dapat mengakhiri ramadhan dengan senang hati.. (Ok, cukup ayat bunga2).. 

Baru 2 hari puasa, tapi ramai dah sibuk dok cerita pasal raya. Baju raya tok sah cerita, start dua tiga bulan lepas orang dah mula hantar jahit baju raya. Semalam pun entah2 ramai yang dah start shopping raya.. hehee... Tak pe la, bagus la tu, buat persiapan awal. Nanti takde lah kelam kabut last2 minute nak raya. Semua dah ready. Tinggal tunggu raya je.

Dua hari puasa, nenek rasa bahagia sgt, sebabnya..... nenek tak payah sibuk2 masak untuk buka. Time puasa macam ni slalunya ayah nenek yang masak. Heaven gila! Kalau nak tolong sibuk2 pun, nanti ayah halau keluar dapur. Tak pe la ayah, ayah masak memang sedap. kalah masakan iza.. huhuu... Ayahh win!

Dan yang paling seronok, time2 macam ni la dapat siapkan tanda semua lab report, assignments student yang bertimbun, study untuk buat lecture notes & paling best, dapat habiskan baca novel2 yang dah banyak beli tapi tak menyempat nak baca..

** Bila masuk kelas je, mula la tak faham bahasa student. Maksudnya, nenek bukan tak faham bahasa Melayu, tapi tak faham loghat negeri lain.. kalau masa belajar dulu ada Thiyah boleh tolong translate, sekarang...? Tak pasal je jujur habis dengan student, "Awak cakap melayu standard boleh? Saya takut ssaya salah faham..." lol kat nenek & studenggg...
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget