Monday, July 5, 2010

Mentor 4

1 Malaysia dah tau yg Mohd, protoge Ziana Zain dah pun di nobatkan sbg juara mentor 4.. mesti ramai yg gembira, ramai yg bahagia.. ade jugak yg sedih sebab peserta pilihan tak berjaya.. tp semua tu dah lepas kan, terima je la keputusan tu.. 

tp aku bukan la nak cerita psl pemenang2 mentor ni. tp aku nk komen psl penonton dan penyorak mentor ni.. bukan semua, tp sorang dua.. ermm... rase2nye, kat Malaysia negara kita yg tercinta ni, kita ade etika berpakaian. lelaki kenalah pakai pakaian yg sesuai utk lelaki begitu jugak perempuan. tp ntah mcm mane, boleh pulak tersiar wajah 'lelaki' tersebut yg berpakaian wanita.

Aku yakin 1 Malaysia tahu dan nampak sendiri. dah beberapa kali wajah 'lelaki' ni keluar kat konsert mingguan mentor. walaupun cuma keluar sekejap2 (nak lagi time kak ziana dan protoge beliau perform) tp terlalu kerap sgt.. rancangan ni live, sepatutnya kita kena ambil kira sensitiviti masyarakat jugak.. kenapa tak di ambil ape2 tindakan terhadap 'lelaki' yg berpakaian wanita tu? ni kira mcm publisiti murahan la plak.. tak kira minat macam mane pun, awak tu lelaki..

Tp nak salahkan 'lelaki' tersebut saje pun tak boleh jugak sbbnye dah beberapa kali gelagat 'lelaki' tersebut tersiar secara live kat rancangan mentor, tp tetap takde pape tindakan dr pihak yg sepatutnya. jadi salah sape sebenarnye... undang2 dan peraturan ade, tp sekadar pelengkap sesebuah negara.. aii.... sila la tegas sikit..!
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget