Tuesday, August 24, 2010

biskut raya.. kek raya.. langsir raya.. baju raya...


Masuk hari ni InsyaAllah dah 14 hari umat Islam b'puasa.. setengah bulan lg, raya..!! biasanye time2 mcm ni la suri rumah sibuk dgn persiapan raya.. dah mula kemas2 rumah, buat biskut raya, susun pasu bunga.. Yang mane ambik tempah menjahit, 2 3 bulan sblm raya dah siapkan baju raya untuk keluarga (mcm mak nenek a.k.a emak saya).. 

Memandangkan raya kali ni nenek nak mntak cuti melampau (smnggu sblm dan slps raya), maka nenek dgn berbesar hatinya akan take over keje m'buat biskut raya kat rumah.. ye la kan, mak nenek pulak sibuk menjahit baju2 orang, nnt tak sempat plak nk buat biskut..

Macam biasa, biskut raya wajib setiap tahun yg nenek rase2 nak buat...








Tak sabarnye........ (/^_^)/
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget