Tuesday, January 18, 2011

Movie - Khurafat


Ok, tengok poster memang nampak seram.. Dengar orang cakap pon dorang kate "seram gilerrr...!!".. Dan sebagai penonton yang minat cerita-cerita seram ni, nenek pon gi la tonton dengan kawan-kawan nenek semalam. Dah plan nak tengok citer ni dari last week lagi, tapi ape kan daya, busyyyyyyy... huhuu...

Nenek nak ucapkan tahniah la kepada en. Syamsul ni sebab berjaya direct citer seram macam ni & berjaya buat penonton-penonton lain terjerit-jerit dalam panggung.. Siap ade pakcik2 mane ntah tolong buat lawak, sergah menyergah terutama part yang suspend. Konon dorang tak seram la tu, padahal dorang la paling penakut sebab tu suka buat lawak bodoh, biar nampak macho la konon.. citt podah..

OK, itu pasal kerenah penonton. Sekarang nenek nak bagi komen tentang citer plak.. Bagi nenek yang sangat la suka tengok citer2 macam ni, nenek tak rase citer ni cukup seram yang macam orang lain claim. Sebabnya hantu2 yang wujud semuanya 'sekejap-sekejap'.. Bila toleh belakang, hantu muncul. Pejam mata, hantu dah kat atas kepala. Pejam lagi, hantu kat sebelah. Pejam lagi, hantu peluk dari belakang.. terus lari.. ermmm.. oleh kerana muka hantu ni tunjuk sekejap-sekejap & dalam keadaan yang boleh dijangka hantu tu akan keluar, jadi nenek belum terasa ketakutannya. Nak belek muka hantu tu pon tak sempat. huhuu..

Tapi ade gak 'part hantu keluar' yang nenek suka contohnya time hantu panjat tingkap bilik dengan hantu jengah dari dalam pengusung jenazah tu. Yang tu memang scary gile.. huhuu... Nenek suka ending citer ni.. sedih sket kot & bagi pengajaran kat kita.. 'jangan sekali-kali buat perjanjian dengan syaitan. buruk padahnya.!' hehh.. Keseluruhan cerita ni OK la.. Nenek bg 3 bintang ye..

Ok, sekian.. 
Post a Comment

diari nenek

kawan nenek

There was an error in this gadget